Steenbolk met prei en witbier

steenbolk_met_prei

  • 4 steenbolkfilets van elk 200 g
  • 8 wit van prei
  • 1 klontjes boter
  • 5 cl witbier
  • 1 eetlepel fijn gehakte platte peterselie
  • peper en zeezout

line

Snijd het wit van prei in stukjes. Stoof aan in een klontje boter en voeg het witbier toe. Kruid met zout.
Zet het deksel op de pot en laat de prei 20 minuten stoven op laag vuur. Roer regelmatig.

Leg de prei in een ovenschotel en spreid uit op de bodem. Leg er de gepeperde en gezouten filets van steenbolk op. Laat 8 minuten garen in de voorverwarmde oven die staat afgesteld op 220°C.

Haal de vis uit de oven. Leg de visfilets voorzichtig op een warm bord.

Schep de prei op de borden en leg er de vis op. Bestrooi met de peterselie en serveer.