Taco’s met Tongschar

taco's met tongschar-hor

600 g tongscharfilet, in stukjes van 4 cm
12 harde tacoschelpen
1 rijpe mango, geschild en in blokjes
1 zachte chili peper, fijngesnipperd
½ rode paprika, in blokjes
1 pruimtomaat, ontpit en in blokjes
1 kleine rode ui, fijngesnipperd
1 el witte wijnazijn
2 el olijfolie
1 el gehakte koriander
1 el gehakte bieslook
handvol koriander of platte peterselie, voor de afwerking

line
  1. Meng de mangoblokjes, chilisnippers, paprikablokjes, tomaat, rode ui en gehakte kruiden in een kom. Sprenkel er de witte wijnazijn en olijfolie over. Meng en breng op smaak met peper en zout. Dek af en laat een half uurtje marineren in de koelkast.
  2. Dep de tongscharfilets droog. Verhit een pan met boter en olijfolie. Bak er de tongscharfilets krokant in. Kruid met peper en zout.
  3. Lepel wat van de mangosalsa in de tacoschelpen en leg er enkele stukjes gebakken vis op. Werk af met enkele blaadjes koriander of peterselie.

Recept Ilse D’hooge
Foto Tom Swalens