Tagliatelle met asperges en rode poon

pasta primeurs en poon-448934_vert

600 g filet van rode poon
400 g tagliatelle
8 groene asperges
8 witte asperges
250 g kerstomaten
3 lente-uitjes
1 sjalot
2 vleestomaten
1 el gehakte bladpeterselie
handvol basilicum
200 ml droge witte wijn
olijfolie
boter
peper en zout

line
  1. Maak de asperges schoon en snij ze in hapklare stukken. Leg ze gedurende 8 minuten in lichtgezouten kokend water.
  2. Spoel de vleestomaten, haal de pitjes eruit en snij ze in blokjes. Spoel de kerstomaten en lente-ui. Halveer de tomaatjes en snij de lente-ui in ringen. Pel en snipper de sjalot.
  3. Kook de pasta beetgaar in lichtgezouten water. Fruit de gesnipperde sjalot met de peterselie aan in een scheutje olijfolie. Voeg de vleestomatenblokjes toe en laat even inkoken. Blus met de witte wijn en breng op smaak met peper en zout. Roer de pasta door de saus.
  4. Bak de poonfilets langs beide kanten in wat boter met olijfolie, kruid met peper en zout. Stoof de geblancheerde asperges en de lente-ui kort aan in olijfolie.
  5. Verdeel de pasta over borden, leg er de aspergestukken, kerstomaten en lente-ui bij. Werk af met wat vers basilicum.

Recept Ilse d’Hooghe
Foto Wout Hendrickx