Tagliatelle van zeekat met avocado

tagliatelle van zeekat met avocado-LR5

Guacamole

  • 2 avocado’s (Hass)
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl limoensap
  • 2 blaadjes koriander

Avocado

  • 1 avocado
  • olijfolie
  • limoensap
  • 2 blaadjes koriander

Tagliatelle van zeekat

  • 2 zeekatten (sepia, inktvis)
  • 3 el olijfolie
  • poeder van gerookt piment
  • gekonfijte citroenzeste
  • cacaonibs (te koop in de supermarkt)
  • kervel

Inktviskroepoek

  • 380 g zeekat schoongemaakt
  • 50 g inkt
  • 240 g tapiocameel
  • 700 ml water

Saus van de inktvis

  • 3 uien
  • 2 teentjes look
  • 5 g inkt
  • 2 el sojasaus
  • 1 rode peper
  • 2 l visfumet

line

Guacamole

Mix alles tot een gladde puree.

Avocado

Snij de avocado in plakjes, marineer in olijfolie met limoensap en koriander.

Zeekat

Maak de zeekatten goed schoon, dep droog, leg op elkaar en vries zo in. Snij in dunne plakjes, bak ze kort aan in olijfolie, bestrooi met poeder van gerookt piment, cacaonibs, kervel en zeste van citroen.

Inktviskroepoek

Doe alle ingrediënten in de Thermomix, laat 25 minuten gladdraaien op 90°C. Strijk de massa dun uit op een bakplaat, laat 2 uur drogen in een oven op 80°C of onder een warmtelamp. Frituur de gedroogde vellen op 200°C.

Inktvissaus

Bak de in stukjes gesneden ui, look, rode peper en restjes van inktvis aan in olijfolie, bevochtig met visfumet. Laat ca. 1 uur sudderen onder deksel. Zeef, ontvet en laat inkoken tot de saus voldoende sterk van smaak is.

Presentatie

Breng een punt guacamole aan in het midden van het bord, dresseer er een plakje avocado en de tagliatelle van zeekat bovenop, giet de saus eromheen. Werk af met kroepoek.