Tartaar zeebaars, tomatenvinaigrette

300 g zeebaarsfilet, zonder vel
olijfolie, extra vierge
1 limoen
mespunt bieslook, fijngesneden
5 g sojasaus
10 g tomatensap
50 g tomaat, in blokjes gesneden
20 g olijfolie, extra vierge
algen, gemarineerd (kant-en-klaar in de supermarkt)

- Snijd de zeebaars in blokjes. Meng met een scheut olijfolie. Meng er wat versgeraspte schil van limoen, limoensap en de bieslook onder. Breng op smaak. Verdeel over de borden. Werk af met de gemarineerde algen.
- Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak. Lepel de saus rond de tartaar.
Extra suggestie
Zeebaars bevat groene aroma’s die goed combineren met tomaten en groene kruiden zoals dille, basilicum of olijfolie. Citrusschilaroma’s maken deze connectie nog sterker.
Recept Foodpairing®
Foto Kris Vlegels