Tartaar zeebaars, tomatenvinaigrette

zeebaars tartaar

300 g zeebaarsfilet, zonder vel

olijfolie, extra vierge

1 limoen

mespunt bieslook, fijngesneden

 

5 g sojasaus

10 g tomatensap

50 g tomaat, in blokjes gesneden

20 g olijfolie, extra vierge

 

algen, gemarineerd (kant-en-klaar in de supermarkt)

line
  1. Snijd de zeebaars in blokjes. Meng met een scheut olijfolie. Meng er wat versgeraspte schil van limoen, limoensap en de bieslook onder. Breng op smaak. Verdeel over de borden. Werk af met de gemarineerde algen.
  2. Meng alle ingrediënten voor de saus en breng op smaak. Lepel de saus rond de tartaar.

 

Extra suggestie

Zeebaars bevat groene aroma’s die goed combineren met tomaten en groene kruiden zoals dille, basilicum of olijfolie. Citrusschilaroma’s maken deze connectie nog sterker.

 

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels