Tongschar à la meunière met mosterdcrème, zonnebloempitten, erwten en tuinbonen

Tongschar_meunière_mosterdcrème_vert

voor 4 personen

meunière

  • 4 kleine volledige tongscharren
  • 4 el hoeveboter
  • 25 g zonnebloempitten
  • 1 citroen

mosterdcrème

  • 8 el klassieke mayonaise (zelfgemaakt of uit de supermarkt)
  • 2 el mosterd

groenten

  • 50 g erwten
  • 50 g tuinbonen
  • 1 kleine el boter

line

 

  1. Blancheer de erwten kort en schrik in ijswater. Dop de tuinbonen en stoof alles even aan in boter. Kruid af met peper en zout.
  2. Bak de tongschar in ruime boter tot ze net gaar is. Voeg de zonnebloempitten, zeste en sap van citroen toe en kruid af met peper en zout.
  3. Meng de mosterd met de mayonaise tot een crème.
  4. Serveer de vis met de bakjus. Strooi de erwten en tuinbonen over de vis. Spuit enkele dotjes mosterdcrème rond de tongschar. Werk af met zonnebloempitten.

Recept: NSChef Matthieu Beudaert

Foto: © Heikki Verdurme