Tongschar gepocheerd met spitskool, hazelnoot en pommes fondantes

Tongschar_gepocheerd_met_spitskool-HR (1)_1024x683

voor 4 personen

2 tongscharren
1 spitskool
4 grote aardappelen
50 g hazelnoten
50 g melk
100 g boerenboter
ossevet
wat verse tuinkruiden voor afwerking

line
  1. Fileer de tongscharren, verwijder het vel. Kruid en pocheer kort in melk en boter. Verfris met citroensap. Paneer daarna met gecutterde hazelnoten.
  2. Blancheer de grootste buitenste bladeren van de spitskool tot beetgaar, schrik af in ijswater. Snij de kern van de spitskool fijn. Stoof gaar in de pan met boter, kruid. Maak dan van de grote bladeren en de gestoofde spitskool een cannelloni, snij in de gewenste vorm.
  3. Steek de aardappelen uit in de gewenste vorm. Kleur aan in de pan, gaar verder in ossenvet gedurende 90 minuten op 90°C.
  4. Werk het gerecht af met tuinkruiden.

 

Recept: NSChef Filip Claeys
Foto: © Heikki Verdurme