Tongschar met notenkorstje, groene asperges en tuinbonen

tongschar met notenkorstje_LR (4)

  • 600 g tongscharfilets
  • 2 el gehakte hazelnoten
  • 2 el panko (Japans broodkruim)
  • 1 à 2 el olijfolie
  • peper en zout
  • 1 bussel asperges
  • 200 g tuinbonen
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 1 el gehakte peterselie
  • 1 el gehakte bieslook
  • boter
  • olijfolie

line

tongschar-notenkorst

Meng voor de crumble, de gehakte hazelnoten met de panko en 1 à 2 el olijfolie. Kruid met peper en zout. Kruid de tongscharfilets aan beiden kanten met peper en zout. Leg ze in een ovenschaal en strooi er wat crumble bovenop. Bak de visfilets gaar in de voorverwarmde oven van 180°C, 12 à 15 minuten.

 

asperge-tuinbonen

Maak de asperges en tuinbonen schoon. Snipper de sjalot en knoflook fijn. Snijd de asperges in beetklare stukken, houd de kopjes apart. Bak eerst de dikkere stukken asperges in een pan met de helft olijfolie en de helft boter. Voeg er dan de tuinbonen en de aspergekopjes aan toe en bak nog even verder. Strooi op het einde de gehakte kruiden erover.

 

afwerking

Verdeel de groeten over de borden en schik er de tongscharfilets bij. Lekker met puree.

 

recept Ilse D’hooge