Tongschar met röstilaagje van pompoen en courgette

Tongschar met courgette pompoen rösti

  • 4 tongscharren, gegut,zonder vel van elk 200 g
  • 1 courgette
  • 300 g pompoen
  • 3 preien, in fijne ringen
  • 600 g aardappelen
  • 2 dl melk
  • boter
  • peper en zout

line

Rasp de courgette en laat uitlekken in een zeef. Rasp de pompoen. Meng de uitgelekte courgette met de pompoen.

Kook de aardappelen gaar. Stoof de preiringen aan in wat boter.

Pureer de aardappelen en meng de prei eronder. Breng op smaak met boter, melk, peper en zout.

Boter een ovenschotel in, leg de tongscharren erin en kruid met peper en zout. Schik een laagje geraspte pompoen en courgette op de tongscharren en verdeel er blokjes boter over. Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven op 200°C tot de rösti goudbruin en zacht is.

Schik de tongschar op het bord en lepel de preipuree ernaast.

 

Recept Ilse D’hooge