Tongschar met tartaar van zwarte olijven, citroenpuree

Tongschar met tartaar van zwarte olijven, citroenpuree_LR

  • 4 tongscharren, gekuist maar op de graat
  • rasp en sap van 2 citroenen
  • olijfolie en boter, om te bakken
  • 200 g rucola

Tartaar van olijven:

  • 150 g zwarte olijven, ontpit
  • 1 rode chilipeper, zonder zaadjes, gesnipperd
  • 2 el gehakte basilicum
  • 2 el oregano
  • 2 el peterselie
  • 1 teentjes knoflook
  • 2 artisjokharten
  • 1 el balsamicoazijn
  • 1 el olijfolie

citroenpuree:

  • 800 g zachtkokende aardappelen
  • peper en zout
  • 200 ml melk

line
  1. Snijd de olijven en artisjok in kleine blokjes. Meng er de gehakte kruiden, chilipeper, citroenrasp en uitgeperst teentje knoflook door. Breng op smaak met 1 à 2 el citroensap, balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.
  2. Kook de aardappelen in gezouten water tot ze zacht zijn. Giet af, pureer en breng op smaak met peper, zout, melk en het sap van 1 citroen.
  3. Bak de tongscharren aan beide kanten goudbruin in boter en olijfolie, kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de puree over borden, leg er een tongschar bij en een flinke lepel van de olijventartaar. Werk af met rucola en wat extra olijfolie.

 

Recept Ilse D’hooge