Tongschar meunière

Tongschar meunière

  • 4 flinke tongscharren (ontveld)
  • boter
  • bloem
  • citroensap
  • verse peterselie
  • peper en zout

line

Knip de kleine graatjes rondom de vis weg en spoel grondig onder koud stromend water. Dep de tongscharren vervolgens goed droog. Kruid met peper en zout en haal de tongscharren door bloem. Klop het overtollige af.

Doe een flinke klont boter in de pan en laat die op hoog vuur opbruisen. Bak de vissen een minuutje of twee op hoog vuur en draai het dan lager. De boter mag immers niet verbranden. Draai de vissen om en bak nog eens een drietal minuten.

Snipper intussen de peterselie.

Haal de vissen uit de pan en blus met een scheutje citroensap. Voeg de peterselie toe en je zal zien dat je een mooi schuimend effect krijgt.

Giet de boter over de tongscharren en serveer met gestoofde spinazie en gestoomde aardappelen.