Tongschar op zijn geheel gebakken met boerenboter en een tomatenslaatje

Tongschar op zijn geheel gebakken 4

  • 4 grote tongscharren van 500 g elk, zonder vel en kop
  • 2 grote tomaten
  • 20 kleine tomaatjes
  • 2 aardappelen (bintjes)
  • 1 stuk harde kaas om te raspen
  • 1 dl geklaarde boter
  • 150 g boerenboter
  • arachideolie
  • citroen

 

sjalotvinaigrette:

  • 1 dl arachideolie
  • 1 dl olijfolie
  • 1 dl rode-wijnazijn
  • 1 fijngesneden sjalot
  • peper en zout

line

Sjalotvinaigrette: meng alle ingrediënten onder elkaar. Doe de vinaigrette in een afgesloten fles en bewaar in de koelkast.

Snij de aardappelen in schijfjes en frituur ze krokant tot kleine chips, ongeveer 4 minuten op 160°C in arachideolie.

Meng de kleine tomaten met ½ dl vinaigrette en verdeel ze over 4 individuele kommetjes. Snij de grote tomaten in fijne schijfjes (met de mandoline) en schik ze op de tomaatjes. Werk af met de chips en rasp er wat kaas over.

Bak de tongschar aan beide kanten in geklaarde boter.

Leg de tongschar op een heet bord en lepel er de gesmolten boter over. Serveer met het tomatenslaatje en apart geraspte kaas en een citroenschijfje voor de liefhebber.

 

Recept Stijn Bauwens