Tongschar-polderpuree/groene bonen/Oud Brugge

tongschar-polderpuree_1

  • 4 tongscharren
  • 50 g groene boontjes
  • 50 g erwten
  • 50 g tuinbonen
  • 50 g snijbonen
  • 15 g boter
  • 1 takje bonenkruid, versnipperd
  • 4 grote polderaardappelen
  • 150 g boter
  • 20 g zure room
  • 100 g broodkruim
  • 100 g boter
  • 100 g Oud Brugge kaas

line

Tongschar:

Fileren.

Boontjes:

De boontjes schoonmaken, blancheren en nadien in laten schrikken in ijswater. De boontjes mengen met gesmolten boter, versnipperd bonenkruid, peper en zout.

Aardappelen:

De aardappelen met schil gedurende 1 uur in de oven plaatsen op 200 °C. De aardappelen in twee snijden en de pulp eruit halen.< De pulp mengen met de boter en de zure room, tot een gladde puree.

Oud Brugge:

De kaas samen met boter en het broodkruim cutteren.

Presentatie

De tongscharren met de kaaspanade bestrijken.

In de oven plaatsen aan 180°C gedurende 6 minuten.

De tongschar in het midden van het bord presenteren met daarbovenop op een speelse manier de puree en de bonen