Tongschar Véronique

sole druif

50 g fijngesneden sjalot
150 g witte wijn
100 g visfumet
100 g room
Boter

8 druiven

100 g girollen

8 tongscharfilets

 

line
  1. Stoof de sjalot in een klontje boter. Bevochtig met witte wijn en laat voor de helft inkoken. Voeg visfumet en room toe en laat opnieuw voor de helft inkoken. Kruid met peper en zout. Zeef. Mix er een klontje boter onder.
  2. Pel en halveer de druiven.
  3. Was de champignons en droog zorgvuldig. Bak in hete boter. Kruid met peper en zout.
  4. Snijd de tongscharfilets in twee. Kruid de velzijde met peper en zout. Wrijf een ovenschaal in met wat boter. Leg de tongscharfilets met de gekruide zijde naar onder in de ovenschaal. Voeg een scheut visfumet en witte wijn toe. Dek af met aluminiumfolie. Gaar de filets in een voorverwarmde oven van 150°C.
  5. Serveer met de gebakken champignons en druiven. Lepel wat saus over de filets.

 

 

Extra suggestie

Eén van de typische aroma’s in tongschar is een boterachtig aroma. Mooie combinaties zijn perzik, avocado, wortel, koffie, brood, chocolade, spruitjes, bloemkool, kool, karnemelk en roomkaas.

 

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels