Tongscharfilets met auberginekaviaar en uiensaus

Nest

voor 4 personen

8 tongscharfilets (in totaal 600 g)
2 aubergines
2 tenen knoflook
2 grote uien
3 dl lichte kippenbouillon
sap van ½ citroen
olijfolie
boter
peper en zout

line
  1. Snijd de stelen van de aubergines, snijd de aubergines in de lengte in tweeën en verpak ze in aluminiumfolie.
  2. Bak de aubergines 35 min. op 220°C. Lepel er nadien het vruchtvlees uit. Voeg de fijngehakte knoflook toe. Laat uitlekken in een zeef en plet nadien fijn met een vork. Warm de auberginepuree op met olijfolie en kruid met peper en zout.
  3. Snipper de uien, stoof glazig in boter en giet er de kippenbouillon bij. Laat op een laag vuur sudderen tot de bouillon tot de helft is ingekookt. Kruid met peper en zout.
  4. Bak de tongscharfilets net gaar in boter. Kruid met peper, zout en het citroensap.
  5. Serveer de vis met de auberginekaviaar, uiensaus en een aardappelpuree.

Tip
Heel lekker bij dit recept zijn geprakte aardappelen met olijfolie.

Hiervoor heb je nodig:
1,5 kg aardappelen
1 bosje waterkers (zonder steeltjes)
olijfolie
peper en zout

Kook de aardappelen gaar, giet af, laat uitlekken en drogen op het vuur. Voeg 2,5 dl olijfolie toe en prak met een vork tot een smeuïge puree. Kruid met peper en zout. Hak de waterkers grof en meng onder de aardappelpuree.