Tongscharrolletjes met Klemskerke-fetakaas en groentetaart met tomatencompote

Tongscharrolletjes met Klemskerke fetakaas 04

  • 8 tongscharfilets
  • ½ l kippenbouillon
  • mini-basilicum

 

groentetaart:

  • 1 groene courgette
  • 1 gele courgette
  • 2 groene tomaten
  • 2 gele tomaten
  • 200 g Klemskerke-fetakaas
  • ½ dl olijfolie
  • Provençaalse kruiden
  • 1 geplet teentje look

 

tomatencompote:

  • 10 tomaten
  • 1 sjalot

 

peterseliecoulis:

  • 1 busseltje platte peterselie
  • ½ dl olijfolie

line

Tomatencompote: pel de tomaten, verwijder de zaadjes en hak het vruchtvlees in grove stukken. Snij de sjalot in stukjes, stoof ze aan en bedek ze daarna met de stukken tomaat. Laat alles ongeveer twee uurtjes lichtjes sudderen tot het water is verdampt. Laat afkoelen.

Groentetaart: snij de courgettes en tomaten in schijven. Vul een patévorm met verschillende lagen van de courgette en de tomaten. Verdeel ook de fetakaas tussen de lagen. Telkens kruiden met peper, zout, look en Provençaalse kruiden tussen de lagen. Bedek de groentetaart met de tomatencompote. Bak ongeveer 45 minuten in een oven op 160°C. Haal de taart eruit en laat ze omgekeerd afkoelen.

Peterseliecoulis: blancheer de peterselie met de steeltjes in gezouten water ongeveer 2 minuten. Koel af in ijswater en mix met de olijfolie.

Rol de tongscharfilets op van kop naar staart met de velkant naar binnen. Pocheer de tongscharrolletjes gaar in de kippenbouillon, ongeveer 10 minuten.

Strijk wat peterseliecoulis op een bord en schik de visrolletjes erop. Snij een stuk van de groentetaart en leg het ernaast. Schik mini-basilicum over de groetentaart.

 

Recept Stijn Bauwens