Tortilla’s met Noordzeegarnaal

Tortilla’s met Noordzeegarnaal_LR

  • 8 mini-tortilla’s
  • 200 g handgepelde Noordzeegarnalen
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 4 kropjes little gem
  • 150 g kerstomaten
  • 1 bosje coriander
  • 8 el mayonaise
  • 4 el ketchup
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 1 borrelglaasje tequila
  • 1 gesnipperde chilipeper, zonder de zaadjes

line

Spoel de sla en snijd in reepjes. Halveer de kerstomaatjes. Haal het vruchtvlees uit de avocado’s en snijd in lange repen. Besprenkel met het limoensap.

Verwarm de oven voor op 200°C. Hang de tortilla’s op de ovenrooster. Zo bakken ze krokant en blijven ze in dezelfde vorm om te vullen.

Maak de saus. Meng de mayonaise met de ketchup en tequila. Voeg ½ kl cayennepeper en peper en zout naar smaak toe.

Vul de tortilla’s eerst met de sla, avocado en tomaatjes. Leg er ruim handgepelde garnalen op en serveer met de saus, enkel chiliringetjes en wat korianderblaadjes.