Visbrochette met een pittig sausje

Visbrochette met een pittig sausje

  • 500 g zeewolffilet
  • 500 g zeeduivelfilet
  • 10 sint-jakobsnootjes
  • 10 sneetjes gerookte spek
  • 10 tongscharfiletjes
  • 10 filetjes van kleine zeebarbeel
  • 1/2 dl tomatenketchup
  • 50 g pickels
  • een snuifje kerriepoeder
  • 100 g gedroogde tomaten
  • 2 dl olijfolie
  • 2 lepels mosterd
  • 300 g pasta (penne, tagliatelle, …)
  • 1 botje basilicum
  • peper en zout

line

Voor de saus

Meng de ketchup en de pickles met de mosterd. Roer er langzaam 1 dl olijfolie bij (zoals je mayonaise maakt). Breng op smaak met wat kerriepoeder, peper en zout.

Snijd de vaste vis in stukken van 50 g. Draai de sint-jakobsnootjes in een spekreepje. Rol de visfiletjes op.

Maak nu een spies op een grote brochettestok (liefst in inox, deze breekt niet zo makkelijk) met afwisselend een visrolletje, blokjes vaste vis en sint-jakobsnoot.

Strijk een penseel met olie over de gespiesde stukjes en leg ze op het rooster van de oven of de barbecue.

Serveer met brood en een slaatje.