Vispannetje met tongschar en pompoen

10. vlam oktober_vert

600 g filet van tongschar, in stukjes
300 g pompoen
50 g gepelde garnalen
500 g mosselen
1 preistengel
1 wortel
1 takje selder
125 g champignons, in plakjes
200 ml room
100 g geraspte kaas
400 ml visfond
100 ml witte wijn
1 el maïszetmeel
boter
peper en zout

line
  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei in fijne ringen. Snij de wortelen en selder in plakjes. Snij de pompoen in kleine blokjes. Fruit alle groenten aan in wat boter. Blus met de witte wijn en vul aan met de visbouillon. Laat 15 minuten onder deksel garen. Voeg de champignons toe.
  2. Spoel de mosselen en doe ze in een kleine kookpot. Zet het deksel op de pot en gaar de mosselen op een hoog vuur. Schud ze op, tot al de schelpen open zijn. Haal de mosselen uit hun schelp.
  3. Voeg de room toe aan de groenten. Los het maïszetmeel op in wat water en bind er de saus mee. Breng nog op smaak met peper en zout. Leg een flinke lepel met groenten en saus op de bodem van een ovenbestendige pan. Leg er de vis bij. Lepel er nog wat saus over en strooi er de geraspte kaas over.
  4. Gratineer de vispannetjes 15 à 20 minuten in de oven, leg er de laatste 5 minuten de mosselen bij. Bestrooi met de garnalen en serveer. Lekker met brood.