vispannetje van schelvis met champignons

vispannetje van schelvis met champignons (2)

vispannetje

  • 600 g schelvisfilet
  • 20 g gepelde garnalen
  • 4 tomaten in fijne plakjes
  • 4 à 6 ovenschoteltjes
  • boter, peper en zout

groenten

  • 1 sjalot
  • 300 g spinazie
  • 125 g champignons

crumble

  • 2 el paneermeel
  • 2 el geraspte kaas
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 fijngehakt teentje knoflook

vissaus

  • 1 el boter en 1,5 el bloem
  • 1 dl witte wijn, 4 dl visfumet, 2 dl room

line

groenten

Snijd de sjalot in fijne ringen en de champignons in schijfjes. Fruit de sjalot aan in boter. Voeg de champignons en spinazie toe en laat kort meestoven, een 2-3 minuten.

crumble

Meng het paneermeel met de geraspte kaas, peterselie en knoflook. Breng op smaak met peper en zout.

vissaus

Smelt de boter in een steelpannetje. Voeg de bloem toe en laat even droogbakken tot een mooie roux. Blus met de witte wijn en vul aan met de visfumet. Breng aan de kook, voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte en roer regelmatig om.

vispannetje

Verdeel de schelvisfilet in 4 à 6 porties en vet evenveel individuele ovenschoteltjes in met boter. Verdeel de groenten over de schoteltjes, leg daarop het stuk schelvis, lepel er vissaus over, schik de plakjes tomaat erop en strooi ten slotte de crumble erover. Plaats de ovenschotels 15 minuten in de oven van 180°C tot de vis gaar is.

afwerking

Strooi vlak voor het opdienen garnaaltjes over de ovenschotels. Serveer met stokbrood.

 

Recept Ilse D’hooge