Vispapillot “bouillabaisse”

vispapillot-bouillabaisse-LR

2 venkelknollen
1 ui
4 tomaten
2 teentjes knoflook
1 doosje saffraan
1 visbouillonblokje
250 ml droge witte wijn
4 middelgrote aardappelen
800 g assortiment visfilet uit de Noordzee (zeeduivel, hondshaai, koolvis, schelvis,tong…)
16 schelpjes
50 g gepelde garnalen
2 el gehakte peterselie

line
  1. Kook de aardappelen beetgaar. Snij de venkel en ui in fijne repen. Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snipper de knoflook fijn.
  2. Fruit de venkel, ui en knoflook aan in wat olijfolie. Brokkel het bouillonblokje over de groenten en voeg de saffraan toe. Blus met 250 ml witte wijn en laat nog even garen.
  3. Neem 4 grote stukken aluminiumfolie. Verdeel er de rauwe vis over. Leg in elke papillot wat aardappel, 4 schelpjes en de groentesaus. Verdeel er nog de gepelde tomatenblokjes over en vouw de papillot dicht. Laat 15 minuten garen op een warme bbq.
  4. Leg elke papillot in een diep bord, vouw ietwat open, strooi er de garnalen en de peterselie over.