Vissoep met wijting, tomaten en venkel

vissoep_met_wijting_tomaten_en_venkel_2_2

  • 400 g wijtingfilet
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • 1 venkelknol
  • 2 kleine courgettes
  • 1 teentje knoflook
  • olijfolie
  • 1 l visbouillon
  • takje tijm
  • ½ theelepel venkelzaadjes
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 tomaten, ontveld, ontpit, in blokjes
  • 1 dl witte wijn
  • 1 pakje saffraan
  • peper
  • zout

line

Schil de aardappelen en snijd ze net als de venkel en courgettes in blokjes. Snijd de knoflook fijn en fruit die samen met de in blokjes gesneden groenten in olijfolie. Overgiet met de visbouillon. Voeg tijm, venkelzaadjes en laurierblaadjes toe en laat 15 minuten zachtjes koken.

Voeg nu de blokjes tomaat, de witte wijn en de saffraan toe. Laat nog 5 minuten verder koken.

Voeg nu de vis toe en haal na 3 minuten van het vuur.

Breng op smaak met peper en zout.