Wijting cordon bleu, rode bietensla en mierikswortelsaus

Wijting cordon bleu, rode bietensla en mierikswortelsaus_LR (3)

wijting cordon bleu

  • 8 wijtingfilets zonder vel (500 g)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 2 el bloem
  • 2 losgeklopte eieren
  • 4 el Panko (Japans broodkruim)
  • peper en zout

rode bietensla

  • 500 g rode biet voorgekookt
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 2 el olijfolie
  • 2 el kappertjes

mierikswortelsaus

  • 2 el mierikswortelcrème
  • 1 el honing
  • 4 el zure room

afwerking

  • boter en olie om in te bakken
  • 200 g rucola

 

line

wijting cordon bleu
Snijd de mozzarella in 8 plakjes. Leg vier van de acht visfilets op een proper werkvlak. Kruid met peper en zout en verdeel de mozzarella over de filets. Leg er een tweede filet bovenop. Steek vast met houten of metalen prikkers. Wentel de vis eerst door de bloem, daarna door het losgeklopte ei en als laatste door de Panko. Bewaar koel.

rode bietensla
Snijd de rode biet in hapklare blokjes, meng met de balsamicoazijn en de olijfolie. Kruid met peper en zout, roer om, voeg de kappertjes toe en laat even marineren.

mierikswortelsaus
Meng de mierikswortel met de honing en zure room, kruid af met peper en zout.

afwerking
Smelt ruim boter en olie in een diepe pan. Bak de cordon bleu aan beide kanten goudbruin. Serveer met rucola, rode bietensla en mierikswortelsaus.

 

Recept Ilse D’hooge