Wijting met pittige pasta vongole

wijting met pittige pasta vongole

  • 600 g wijtingfilet
  • 400 g spaghetti
  • 30 g amandelschilfers, geroosterd
  • 4 el gehakte koriander
  • peper en zout
  • 500 g venusschelpen
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 knoflookteentje, fijngesneden
  • 1 à 2 chilipepertjes, in ringetjes zonder zaadjes
  • snuifje kurkuma
  • 200 ml droge witte wijn
  • 4 el olijfolie

line

Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Vongole: Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de sjalot, knoflook en chilipepertjes. Voeg de schelpjes toe en bak ze tot ze opengaan. Kruid met een snuifje kurkuma, peper en zout. Blus met de witte wijn en meng er de spaghetti door.

Verhit in een pan olijfolie en bak de wijtingfilets kort gaar. Kruid met peper en zout. Strooi er de geroosterde amandelschilfers over.

Schik de pittige pasta vongole in diepe borden. Verdeel de wijtingfilets en amandelschilfers erover. Werk af met koriander.