Witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

VLAM - zeewolf - Ilse D'hooge

zeewolf

  • 4 stukken zeewolffilet, elk 150 g
  • boter en olijfolie
  • peper en zout

witloofslaatje

  • 4 stronkjes witloof
  • 4 stronkjes rood witloof
  • 1 kleine appel
  • 1 citroen
  • 1 rode ui
  • 200 g veldsla

vinaigrette

  • 150 g zure room
  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 2 el bieslook

afwerking

  • geroosterde en gehakte walnoten

line

zeewolf

Bak de zeewolffilet in de helft boter en de helft olie langs beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

witloofslaatje

Spoel en droog de veldsla. Snijd de rode ui in fijne ringen.

Snijd het witloof en de appel in fijne reepjes, besprenkel met citroensap.

Meng alles onder mekaar.

vinaigrette

Meng de zure room met de olijfolie en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de fijngesnipperde bieslook door.

afwerking

Verdeel het witloofslaatje over de borden. Leg er een stukje gebakken zeewolf op. Lepel er wat vinaigrette over en bestrooi met gehakte walnoten.

 

 

Recept Ilse D’hooge