Wortel-pompoensoep met krabbenpoten

Wortel-pompoensoep met krabbenpoten

Voor 4 personen
600 g gekookte krabbenpoten
750 g wortelen
350 g pompoen
2 uien
2,5 l gevogeltebouillon
volle melk of room
nootmuskaat
fijngehakt bieslook
cocktailsaus
peper en zout

Voor het koken van de krabben(poten):

1 ui

1 takje selder

tijm

laurier

line
  1. Kook eerst de krabben(poten): maak een court-bouillon, laat ui, selder, tijm, laurier, peper en zout gedurende 15 minuten koken in ruim water. Voeg dan de krabben(poten) toe. Laat 15 minuten koken en laat de krabben(poten) vervolgens afkoelen in het kookvocht.
  2. Maak de wortelen, pompoen en ui schoon en versnijd de groenten grof.
  3. Breng de gevogeltebouillon aan de kook en voeg de groenten toe. Laat gaarkoken en mix de soep zo fijn mogelijk. Kruid met peper, zout en een mespunt nootmuskaat. Voeg eventueel volle melk toe als de soep te dik is.
  4. Haal het vlees uit de krabbenpoten en meng met wat cocktailsaus.
  5. Schik met behulp van een metalen ring in het midden van vier diepe borden. Dek af met een lepel cocktailsaus. Giet de soep rond de krab en werk af met bieslook. Trek eventueel een streep door de soep met melk of room en werk af met een draai van de pepermolen.