Wortelsoep met curry en visballetjes geparfumeerd met sinaasappel

steenbolk

25 g boter

45 g prei, grof versneden

55 g ui, grof versneden

400 g wortel, grof versneden

5 g gember

1,25 l water of kippenbouillon

currypoeder

 

300 g steenbolk, grof versneden

1 eiwit

50 g room

1 mespunt vers geraspte sinaasappelschil

1 koffielepel koriander, fijngesneden

line
  1. Smelt de boter in een pot. Voeg de groenten toe en stoof. Voeg water of kippenbouillon toe. Breng aan de kook. Gaar de groenten op een zacht vuur. Mix. Voeg currypoeder naar smaak toe en kruid met peper en zout. Houd warm.
  2.  Mix de vis met het eiwit in een keukenblender. Doe het mengsel in een kom en plaats deze in ijswater. Roer er beetje bij beetje de room onder. Meng er de koriander en de vers geraspte sinaasappelschil onder. Smaak af.
  3. Maak met behulp van een lepel balletjes van de vismousse. Breng een pot met licht gezouten water aan de kook. Leg er de balletjes vismousse in en laat ze garen. Zodra ze boven drijven zijn ze gaar en kan je ze uit het water halen.
  4. Verdeel de soep over de borden. Leg er de visballetjes in. Werk eventueel af met wat extra koriander.

 

Extra suggestie

In het aromaprofiel van steenbolk vinden we nootachtige aroma’s die naast sesamzaadjes, pinda en andere noten goed passen bij koffie, brood of pompoen. Ook ingrediënten die goed combineren met citrus zoals wortel, gember kunnen met steenbolk worden gecombineerd.

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels