Wulken natuur

wulken_natuur-LR (5)_1024x683

1 kg wulken
1 rode ui
1 bosje lente-ui
40 g boter
1 Keyte (Oostends bier)
peper van de molen
fleur de sel

Voor de bouillon:
• 1 ui
• 1 wortel
• 1 stengel selder
• zout
• cayennepeper
• enkele laurierblaadjes

line
  1. Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, snij samen met de selder in grove stukken. Zet alles onder in water en breng aan de kook, kruid met zout en cayennepeper en voeg de laurierblaadjes toe. Laat 15min koken en haal de groenten eruit.
  2. Kook de wulken 15min gaar in de bouillon en haal ze eruit.
  3. Snij de rode ui in ringen, de lente-ui in schuine stukjes. Doe wat boter in een mosselpot, stoof de ui en lente-ui aan en voeg de wulken toe. Blus met het bier, kruid met peper van de molen en fleur de sel.
  4. Schep uit in een diep bord of serveer rechtstreeks in de pot.

Recept Michiel Rabaey
Foto Heikki Verdurme