Zeebarbeel met couscous

zeebarbeel_met_couscous (4)

Benodigdheden voor 4 personen

4 filets van zeebarbeel
250 g couscous
2 el gekonfijte citroen
50 g rozijnen
1 kleine courgette
1 rode paprika (indien gewenst geschild)
1 sjalot
harissa
kurkuma
ras-el hanout
kaneel
munt
koriander
platte peterselie
3 dl gevogeltebouillon
olijfolie
1 bokaaltje gegrilde paprika’s (200 g)
½ dl room
boter

line
  1. Snipper de sjalot fijn. Snij de courgette en de paprika in kleine blokjes.
  2. Stoof het sjalotje aan in wat olijfolie en voeg er de courgette en paprika aan toe. Roer om, voeg er de gekonfijte citroen en de rozijnen bij. Kruid met kurkuma, harissa, ras-el hanout en kaneel. Blus met de 2 dl gevogeltebouillon en laat nog even op een zacht vuurtje garen tot de groenten allemaal zacht zijn.
  3. Laat de couscous wellen in gezouten water en wrik los met een vork. Hak de munt, koriander en peterselie fijn. Meng nog warm, de couscous met de groenten en strooi er de verse kruiden over.
  4. Snijd de paprika’s in blokjes fruit ze aan in wat boter. Voeg er 1 dl gevogelte bouillon en ½ dl room toe en laat even inkoken, mix met de staafmixer tot een sausje. Kruid nog met peper en zout.
  5. Verhit een pan met wat olijfolie en boter en bak de rode poon in de hete pan, ongeveer 2 minuten langs elke kant, naargelang de dikte. Kruid nog met peper en zout.
  6. Serveer de couscous met de zeebarbeel en wat paprikacoulis.