Zeebarbeel op z’n Zuiders

zeebarbeel_op_zn_zuiders (4)_700x1050

Benodigdheden voor 4 personen

4 zeebarbelen, niet te groot, gefileerd
100 g zongedroogde tomaatjes
80 g olijven, zonder pit
2 el kappertjes
50 g pijnboompitten
handvol bladpeterselie, gehakt
1 el tomatenpuree
800 g krieltjes,voorgekookt
2 takjes tijm
1 citroen
keukentouw
3 el panko of Japans broodkruim
olijfolie
peper en grof zout

line
  1. Hak de zongedroogde tomaatjes fijn. Snijd de olijven in plakjes. Meng de zongedroogde tomaatjes met de olijven, de kappertjes, de pijnboompitjes, de tomatenpuree en de gehakte peterselie. Kruid de mix met peper en zout en meng met een scheutje olijfolie en water tot een zachte pesto.
  2. Leg de zeebarbeelfilets op het werkvlak met het vel naar beneden. Bestrijk de filet met de pesto. Leg de andere filet erbovenop.
  3. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de panko door de rest van de pesto tot een crumble. Leg de vissen in een ingevette ovenschaal en verdeel de tomatencrumble over de vissen ermee. Snijd de citroen in partjes en prik de partjes op een satéprikker, prik in de filets. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Bak de krieltjes krokant in olijfolie en breng op smaak met tijm, peper en fleur de sel. Serveer met de vis.