Zeeduivel bedekt met currypanko, sausje van kokos en appel

zeeduivel_bedekt_met_curry (2)_1024x683

Zeeduivel

  • 2 stuks zeeduivel op de graat van 500 g per stuk (gekuist en goed ontvliesd)

Curry- panko

  • 100 g panko
  • 1 el currypoeder
  • 2 el olijfolie
  • 2 el witte wijn

Saus van kokos en appel

  • 2 Granny Smith-appels (alternatief van bij
  • ons: Greenstar) in brunoise
  • 2 fijngesneden uien
  • 1 el gembersiroop
  • 1/2 chilipeper
  • 1/2 citroengras
  • 1/2 el limoensap
  • 1/2 el kokosmelk
  • 1/4 liter kippenbouillon

Afwerking

  • 2 stronkjes miniwitloof (in losse blaadjes)
  • 12 korianderblaadjes

line
  1. Curry-panko: warm de curry goed op met olijfolie en witte wijn. Meng met de panko.
  2. Saus van kokos en appel: stoof de ui en appel licht aan (niet kleuren), blus met de bouillon en voeg de kokosmelk toe. Voeg de fijngesneden chilipeper, citroengras, gembersiroop en limoensap toe en laat alles goed opkoken.
  3. Zeeduivel: bak de zeeduivelfilets een viertal minuten en laat afgedekt ongeveer 10 minuten rusten. Bedek met de curry-panko en laat verder 8 tot 10 minuten afbakken in de oven op 210°C. (De exacte gaartijd is afhankelijk van de dikte van de stukken visfilet.)
  4. Dresseren: Fileer de zeeduivel en schik de filets op het bord, werk af met de saus, koriander en witloofblaadjes

Recept Stijn Bauwens
Foto Heikki Verdurme