‘Zeepaling’ van hondshaai met kokkels

Voor 4 personen
200 g nette hondshaai
30 kokkels
1 platte peterselie
1 teentje look
1 cl citroensap
5 dl witte wijn
5 dl visbouillon
20 g boter
2 cl room
100 g mayonaise
50 g parmezaan (Reggiano)
1 dikke toast

- Laat de kokkels in een pan op hoog vuur openpoffen. Haal uit de schelpjes, bewaar de jus apart.
- Bak de hondshaai kort aan in olijfolie. Haal de vis eruit.
- Versnipper de sjalot, de look en de peterselie.
- Rasp de citroen en pers.
- Stoof de sjalot en blus met de witte wijn en de visbouillon. Laten voor 2/3 reduceren. Voeg de peterselie en de look toe. Mix samen met de room en boter
- Snijd een rechthoekige toast en bak in olijfolie.
- Mix de mayonaise met de peterselie, de parmezaan en de geraspte citroenschil.
- Doe de hondshaai en kokkels in een potje of soepbord. Overgiet met de warme soep. Besmeer de toast met de peterseliemayonaise en enkele schilfers parmezaan. Dien op.