‘Zeepaling’ van hondshaai met kokkels

hondshaai met kokkels

Voor 4 personen

 

200 g nette hondshaai

30 kokkels

1 platte peterselie

1 teentje look

1 cl citroensap

5 dl witte wijn

5 dl visbouillon

20 g boter

2 cl room

100 g mayonaise

50 g parmezaan (Reggiano)

1 dikke toast

line
  1. Laat de kokkels in een pan op hoog vuur openpoffen. Haal uit de schelpjes, bewaar de jus apart.
  2. Bak de hondshaai kort aan in olijfolie. Haal de vis eruit.
  3. Versnipper de sjalot, de look en de peterselie.
  4. Rasp de citroen en pers.
  5. Stoof de sjalot en blus met de witte wijn en de visbouillon. Laten voor 2/3 reduceren. Voeg de peterselie en de look toe. Mix samen met de room en boter
  6. Snijd een rechthoekige toast en bak in olijfolie.
  7. Mix de mayonaise met de peterselie, de parmezaan en de geraspte citroenschil.
  8. Doe de hondshaai en kokkels in een potje of soepbord. Overgiet met de warme soep. Besmeer de toast met de peterseliemayonaise en enkele schilfers parmezaan. Dien op.