Zeetong Véronique

zeetong veronique

voor 4 personen

12-16 zeetongfilets (ongeveer 650 g in totaal)
350 g muskaatdruiven (bij voorkeur zonder pit)
8 dl visfumet
liaison (2 eierdooiers losgeklopt in 2 dl room)
50 g boter
peper en zout

line
  1. Pel de druiven; dit is een minutieus werkje. Snijd ze nadien in tweeën.
  2. Breng 4 dl visfumet aan de kook en laat tot de helft inkoken. Haal van het vuur, voeg de liaison toe en klop op tot een luchtige saus. Kruid met peper en zout en voeg de druiven toe. Laat nog 2 min. doorwarmen, maar niet koken.
  3. Plooi de zeetongfilets in tweeën of drieën, naargelang van de grootte.
  4. Breng de resterende 4 dl visfumet aan de kook met de boter, zet het vuur laag en pocheer er de zeetongfilets in gaar.
  5. Schik op 4 borden en overgiet met de druivensaus. Serveer met aardappelpuree.