Zeetongrolletjes met broccoli gevuld

Zeetongrolletjes met broccoli gevuld_LR

  • 8 tongfilets
  • 400 g broccoli
  • 200 g roomkaas
  • 1 ei
  • 50 ml groentenbouillon
  • 100 g Parmezaan, geraspt
  • 2 el Noilly Prat
  • peper en zout, cayennepeper
  • 1 tomaat, in blokjes

line
  1. Verdeel de broccoli in roosjes. Snijd de steel van de broccoli in blokjes en houd apart. Blancheer eerst de steelstukjes beetgaar in gezouten water. Houd ze aan de kant. Blancheer daarna de roosjes. Prak fijn met een vork en meng er de roomkaas, Noilly Prat, Parmezaan en ei door. Breng verder op smaak met peper en zout.
  2. Leg de tongrolletjes open, met de grijze kant naar boven. Lepel er wat van de vulling op en rol op. Steek vast met een prikker.
  3. Stoom de rolletjes in 10 minuten gaar.
  4. Mix de steeltjes van de broccoli met de bouillon en de rest van de roomkaas, breng op smaak met peper en zout. Lepel wat van de saus op borden, leg er de rolletjes op en werk af met de tomatenblokjes. Lekker met rijst.

 

Recept Ilse D’hooge