Zeewolf à la nage

zeewolf

4 à 500 g zeewolffilet

 

8 à 10 kleine aardappelen

saffraan

 

1 wortel, fijn versneden

1 prei, fijn versneden

1 selderstengel, fijn versneden

20 kleine, dunne groene asperges, doormidden gesneden

5 dl bouillon naar keuze: visfumet, bouillon zwemkrabben, fumet van langoustines

 

boter om te stoven

peper en zout

facultatief: kervel en/of peterselie, fijngesneden

line
  1. Snijd de zeewolffilet in de gewenste stukken.
  2. Was de aardappelen en snijd in 4. Breng water met wat saffraan en zout aan de kook. Kook de aardappelen gaar in het water. Giet af en houd warm.
  3. Verhit een klontje boter in een pot, voeg wortel en selder toe en stoof kort. Voeg prei toe en stoof kort. Kruid met peper en zout. Bevochtig met bouillon en voeg de asperges toe. Breng aan de kook. Kook de groenten beetgaar.
  4. Haal van het vuur. Kruid de stukken zeewolf en voeg toe aan de bouillon. Gaar de vis. (Doordat de bouillon niet kookt, blijft de vis sappiger.)
  5. Voeg de aardappelen toe. Smaak af.
    Werk eventueel af met fijngesneden peterselie of kervel. Serveer onmiddellijk.

Extra suggestie

Zeewolf bevat heel wat groene aroma’s, maar past ook perfect bij watermeloen, komkommer, meloen, tomaat, rode paprika, rode biet, asperges, groene en zwarte thee.

 

Recept  Foodpairing®

Foto Kris Vlegels