Zeewolf met peultjes en citrus-basilicumsaus

zeewolf met peultjes

voor 4 personen

4 zeewolffilets van 120 g elk
300 g peultjes (sluimerwten)
3 dl groentebouillon
sap van 2 sinaasappels
sap van 1 roze pompelmoes
sap van 2 citroenen
geraspte zeste van 1 sinaasappel en 1 citroen
3 eetlepels fijngehakte basilicum
boter
peper en zout

line
  1. Doe het citrussap in een pan, samen met de bouillon en 100 g boter. Breng aan de kook en laat tot de helft inkoken. Voeg de zestes toe en kruid met peper en zout. Roer er vlak voor het serveren de basilicum onder.
  2. Kook de peultjes beetgaar in lichtgezouten kokend water. Giet af, laat goed uitlekken en stoof nog 3 min. in boter. Kruid licht met peper en zout.
  3. Bak de zeewolffilets net gaar in boter. Kruid met peper en zout, serveer met de gestoofde peultjes en de citrussaus. Lekker met rijst.