feestelijke tongschar met garnalen

Stoom de tonscharfilets in een stoomoven of stoommandje gedu...

Tongschar met courgette pompoen rösti

Rasp de courgette en laat uitlekken in een zeef. Rasp de pom...

springrolls met noordzeekrab

Haal het krabvlees uit de poten. Snijd de komkommer in repen...

Bisque van noordzeekrab

...

rode poon met gewokte sojascheuten en boschampignons

...

met verse kruiden gevulde rode poon

Kruid de binnenkant van de rode poonfilets met peper en zout...

Vlam_Vis_1041

Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes van onge...

hondshaai met mierikswordtel (2)

Snij de rode biet in plakjes van 0.5 cm dikte. Leg ze in een...

Vissoepje met hondshaai; Fish soup with dogfish

Spoel de schelpjes grondig om eventuele zand te verwijderen....

fluwelen soepje met schelvis (3)

...

vispannetje van schelvis met champignons (2)

...

schelvis met gremolata

...

Wijting cordon bleu, rode bietensla en mierikswortelsaus_LR (3)

wijting cordon bleu Snijd de mozzarella in...

rogfilet met zeekraal_LR (2)

rucolasaus Snipper de knoflook en sjalot...

rog met zuiderse venkel_LR (2)

venkel Maak de venkel schoon en bewaar w...

rog met appelkappertjes_LR (2)

paprikablokjes Leg de paprika’s op een...

VLAM - zeewolf - Ilse D'hooge

pasta Kook de pasta bijna beetgaar in gezouten wat...

gebakken rode poon met gestoofde prei

rode poon Kruid de poonfilets met peper en zout. V...

licht_gerookte_rode_poon_met_avocado-lr_12

...

gemarineerde_rode_poon_met_in_zoutkorst_gegaarde_bietjes-lr_5

...

rode_poon_met_gebakken_aardappelschubben_lr_13

...

gegratineerde_rode_poon_met_gestoofde_spitskool_lr_5

rode poon Kruid de poonfilets met peper en zout. Wrijf ze l...

Tongschar bedekt met rouille -web (1)

...

Gegrilde tongscharmoot met gewokte groentjes 1

...

Tongscharrolletjes met Klemskerke fetakaas 04

...

Tongschar op zijn geheel gebakken 4

Sjalotvinaigrette: meng alle ingrediënten onder elkaar. Doe...

Gefrituurde tongscharreepjes met tartaarsaus 5

...

Tongscharfilet met salade Liégeoise 3

Kook de boontjes beetgaar in gezouten water, verfris ze in k...

Pladijs met asperges en kokkels, kervelcoulis_LR

Maak de asperges schoon en blancheer ze 8 minuten...

Hondshaai met citrusvinaigrette en lente-ui_LR

1. Warm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de geraspt...

Gepocheerde pladijs, tomaten_LR (11)_1600x1067

Olie van prei: Blend de druivenpitolie met de pre...

pladijs_gepocheerd_lentegroenten -LR (9)_1600x1067

Hollandaise-saus: Snipper de sjalot en kook ze sa...

geroosterde_pladijs_bloemkool-LR (14)_1600x1067

Fond van langoustines (1 l): Stoof de langoustine...

Fish en chips-LR (7)_1600x1067

...

Cannelloni van rog en spinazie_LR (11)_1574x1050

Tijm-olie: Snipper de look fijn en hak ¾de van d...

Gebakken rog, koningsoesterzwam_LR (4)_1574x1050

Kook de lente-uien gaar in gezouten water geduren...

Gebakken roggevleugel, stoofpotje van erwt_LR (5)_1574x1050

Was en kook de aardappelen beetgaar in gezouten w...

Roggewang, pistou van tomaat_LR (3)_1574x1050

Pistou van tomaat: Pel de tomaten en verwijder de...

12. vlam december_vert

Snij met een heel scherp mes de sint-jakobsvrucht...

11. vlam november_vert

Schil de aardperen en kook ze gaar in lichtgezout...

10. vlam oktober_vert

Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de prei in f...

09. vlam september_vert

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten ...

Gebakken zeetong met fregola-LR (13)_1574x1050

Was alle kruiden en verwijder de steeltjes. Blanc...

Gebrande zeetong met asperges-LR (5)_1574x1050

Pel de artisjokken en snij de stengels eraf. Snij...

Gefrituurde zeetongreepjes met tartaar -LR (14)_1574x1050

Meng de bloem met het bier en een snuifje peper e...

Pladijs, gebakken op de graat, tomaat-LR -vert

Emondeer de tomaten: maak een kruisje in de kruin...

Goujonettes, grondwitlof en tartaarsaus-LR (14)_1574x1050

Snij de visfilet in lange repen en paneer ze. Kru...

Gegrilde pladijs, hand gepelde garnalen -LR (11)_1574x1050

Pel de garnalen. Zet de garnaalhulzen onder in ee...

Gepekelde pladijsfilet, koolrabi-LR (9)_1574x1050

Pekel de pladijsfilets 30 minuten. Spoel ze goed ...

Gepocheerde zeetongrolletjes met jonge spinazie-LR (6)_1574x1050

Snij de uien in ringen en laat ze drogen in een w...

06. vlam juni_vert

Schil de asperges, breek de uiteinden af. Rasp de...

wulken_hondshaai_aardpeer-LR (9)_1024x683

Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, sni...

wulken_hondshaai_kreukels_asperge-lenteui-LR (6)_1024x683

Fileer de hondshaai en strooi de activa erover. K...

wulken_kreukels_garnalen_pastekop-LR (7)_1024x683

Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, sni...

wulken_natuur-LR (5)_1024x683

Maak de bouillon. Schil de wortel, pel de ui, sni...

Rode poon met parelgerst en kikkerbillen-LR (11)_1024x683

Maak de rode ponen schoon en gaar pocheer ze 5 mi...

pasta primeurs en poon-448934_vert

Maak de asperges schoon en snij ze in hapklare st...

Rode poon_paksoi en schorseneren-LR  (4)_1574x1050

Maak de rode poon schoon, fileer ze en gaar met o...

Rode poon met jonge wortel-LR  (5)_1024x683

Maak de rode poon schoon, fileer ze en wentel in ...

Tartaar van rode poon-LR (9)_1024x683

Maak de rode poon schoon, verwijder het vel en sn...

Zeeduivel_op_de graat_gebakken_op_hazelnoten  (3)_1024x683

Butternutpuree: snij de ui fijn en de butternut i...

Hutsepot_met-zeeduivel_en_nootmuskaatroom_vert_1019x768

Hutsepot: stoof de ui en spekblokjes met boter. V...

zeeduivel_bedekt_met_curry (2)_1024x683

Curry-panko: warm de curry goed op met olijfolie ...

5-Lib 18-hondshaai met dragonsaus-454451_vert

Pel en snipper de sjalotten. Fruit ze glazig in w...

Gekonfijte hondshaai, koolrabi en béarnaise-LR (8)_640x427

Was de hondshaai onder koud stromend water en dep...

Gelakte hondshaai, aubergine, noten en champignons -LR (7)_640x427

Snijd de hondshaai in filets, spoel onder koud wa...

Gestoomde hondshaai met tomaat, (3)

Spoel de hondshaai onder koud stromend water en d...

Hondshaai in gelei, raapjes, platte kaas en kruiden-LR (3)_640x427

Spoel de hondshaai onder koud stromend water, dep...

Gebakken hondshaai met peterselie-LR (6)_640x427

Spoel de hondshaai onder koud st...

Schelvis met vlierbeskappers en spinazie-LR (7)_1024x683

Fileer de schelvis. Bak de schelvisfilets 6 minut...

Chips van schelvis met yoghurt-dip-LR (6)_1024x683

Snij de schelvisfilet in fijne plakjes. Wentel in...

Schelvis met courgette, ricotta en tijm-LR (5)_1024x683

Gaar de schelvis 10 minuten zachtjes in olijfolie...

Schelvis met venkel, lamsoor en groene curry-LR (8)_1024x683

Bak de schelvisfilet 8 minuten op het vel in een ...

Griet, peterselie-mayonaise-LR (5)_1024x683

Was 1 bot peterselie en laat een nachtje drogen i...

ceviche van griet-LR (6)_1024x683

Snij de grietfilets met een fileermes in dunne pl...

Gebakken griet, crème van inktvis-LR (5)_1024x683

Kook de gerst en de quinoa gaar. Laat een nachtje...

Gebrande griet, gekonfijte prei-LR (7)_1024x683

Leg de kappertjes in een ovenschotel op 60°C in ...

Schartong – courgette – verse pasta-LR (2)_1024x683

 Kruid de visfilets met peper en zout. Snij ze i...

Schartong – couscous – Ras-el-Hanout-LR (13)_1024x683

Spoel de schartongen en dep ze droog. Snij ze in ...

Schartong – gekleurde tomaten - koolraap-LR (6)_1024x683

Kruid de visfilets goed met peper en zout. Leg de...

Garnaalkroketten a-la-Kruidenmolen_LR (3)_1024x683

Pel de garnalen en hou de koppen bij. Week de gel...

Gazpacho_met_handgepelde_garnalen-LR (9)_1024x683

Gazpacho: schil de komkommer en snij alle groente...

zeetong-geplette-patatjes-garnalen_LR (8)_1024x683

Kleur de zeetongen lichtjes aan met boter in een ...

Tomaat-garnaal-groene-gazpacho_LR (8)_1024x683

Daags voordien: pel de snoeptomaatjes, laat het s...

Pladijs_barbecue_knolselder-LR (9)_1024x683

Snijd de knolselder in schijven van 2 cm. Rooster...

Gebakken_pladijs_peterseliepuree_tomaat-LR (5)

Peterseliepuree: kook de aardappelen met een snui...

Tempura_tongschar_tartaar-vert

Pel de tomaten en verwijder de zaadjes. Snijd het...

escabèche_tongschar-vert

Kook de quinoa gaar. Laat afkoelen tot kamertempe...

Gelakte_tongschar_zwarte_curry-vert

Meng de geraspte mierikswortel onder de yoghurt. ...

Tongschar_meunière_mosterdcrème_vert

  Blancheer de erwten kort en schrik in ijs...

Gegrilde zeetong met escabeche-vert

  Zeetongen: spoel de zeetongen onder strom...

Geglaceerde zeetong _garnaal-vert

  Grijze Noordzeegarnalen: pel de Noordzeeg...

gebakken zee- en kalfstong-vert

  Zeetong: maak de zeetong schoon. Verwijde...

Gebakken zeetong met algen-vert

  Zeetong: maak de zeetong schoon....

Gebakken zeetong met zeekraal-vert

  Zeetong: maak de zeetong schoon....

Zeetong_zandwortelen-vert

Bereidingswijze : Zeetong Spoel d...

Gelakte zeetong met curry-vert

Bereidingswijze : Zeetong Maak de zeet...

langoustine_rabarber-vert

Zet een grote pot water op het vuur. Voeg de suik...

langoustine_kokkels-vert

Schil de koolrabi, leg het blad en de stengel apa...

langoustine_bloemkool-vert

Snijd de bloemkoolroosjes in grote stukken, leg d...