VIS VAN DE MAAND: Tongschar

tongschar visinfo
arrow

Tongschar is, net als zijn neef de pladijs, een platvis én een uitstekend alternatief voor de bekendere zeetong. Het visvlees van beide soorten is vergelijkbaar al is tongschar nog iets smeuïger en heeft het een net iets zachtere structuur. In de winkel heeft de ovale vis met kleine kop en mond doorgaans een lengte van 20 tot 30 cm. Opvallend is dat de filets een zeer witte kleur hebben, vandaar ook de bijnaam ‘melktong’. Tongschar is een culinair veelzijdige vis. Gefrituurd, gepocheerd, gestoomd of simpelweg gebakken, tongschar is altijd heerlijk.    

line

Wist je dat?

Tongschar is een platvis die behoort tot de scholachtigen. Kenmerkend is dat de tongschar een kleine kop bezit met een relatief groot achterlijf.

AUGUSTUS

left

RECEPT VAN DE MAAND

gazpacho met krokante tongscharreepjes_LR (3)

Gazpacho met tongscharreepjes en appel-selderslaatje

Lees meer