VIS VAN DE MAAND: Wijting

wijting_LR (1)
arrow

Wijting schittert op het menu van in de zomer tot hartje winter. De beste wijting koop je van juli tot en met februari. Het visvlees is in die periode mooi dik en de aanvoer door onze vissers groot. En de smaak? Die is beter dan ooit. Een gouden tip: om wijting te bakken, koop je best filets mét vel. Het visvlees heeft een zachte textuur, en het vel houdt de malse filets mooi bij elkaar bij het omdraaien in de pan. Oppassen voor graatjes, maar daar weet je vishandelaar raad mee.

line

Wist je dat?

De Fransen krijgen geen genoeg van wijting. Het is een regelrechte klassieker bij onze zuiderburen. En je kan ze geen ongelijk geven. Wijting is een overheerlijke, magere en licht verteerbare vis. Lekker in pan, pot en oven.

OKTOBER

left

RECEPT VAN DE MAAND

Wijting stoofpotje met paprika en kokos_LR (2)

Wijting stoofpotje met paprika en kokos

Lees meer