icon

Nieuwe tool kan ‘valse vis’ ontmaskeren

line

Het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) heeft een analysetool ontwikkeld die authenticiteitscontroles op bepaalde visproducten mogelijk maakt. Dit doen ze in samenwerking met andere Europese onderzoekers in een Europees consortium, Seafood Tomorrow. “Deze methode laat toe dat de controles nog beter verfijnd kunnen worden”, aldus Hilde Crevits (CD&V), Vlaams minister voor Landbouw en Visserij. “Ik kan dit alleen maar toejuichen want onze Vlaamse visserijsector draagt kwaliteit hoog in het vaandel.”

Kabeljauwfilet en tongrolletjes zijn klassiekers in bistro’s en restaurants, maar ook in warenhuizen en gespecialiseerde viswinkels gaan ze vlot over de toonbank. Aangezien deze visproducten bij het duurdere segment horen en de soortnaam in versneden of verwerkte vorm niet meer te achterhalen valt met het blote oog, zijn ze vatbaar voor fraude….

Lees meer: https://www.vilt.be/nieuwe-tool-kan-valse-vis-ontmaskeren