icon

Over ons

line

Wie is VLAM?

VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw, verzorgt de marketing van de producten en diensten van de landbouw-, tuinbouw-, visserij- en agrovoedingsectoren, en dat in opdracht van de sector en de Vlaamse overheid. VLAM wil een toegevoegde waarde creëren die bijdraagt tot leefbare en duurzame sectoren, in het bijzonder in het belang van de primaire sector.

FInanciering

Het werkingsbudget van VLAM voor visserijmarketing en -communicatie wordt in eerste instantie samengesteld uit promotiefondsen die geïnd worden in de volledige keten. Elke reder, veiling en vishandelaar actief in Vlaanderen draagt jaarlijks bij in dit promotiefonds, volgens een met de sectororganisaties afgesproken bedrag. De Vlaamse overheid subsidieert de algemene werking en infrastructuur van VLAM.
Daarnaast werkt VLAM voor verschillende projecten samen met de Vlaamse overheid (FIVA), de Europese overheid (EVF), de Provincie West-Vlaanderen en/of de havensteden Nieuwpoort en Brugge.

Doelstelling

De focus van de sector visserij ligt op het diversifiëren van het visverbruik op basis van de seizoenen en de aanvoer in de Vlaamse veilingen. We doen dit aan de hand van consumentencampagnes (publireportages, sponsoring…) en een aanpak op maat van de visspeciaalzaak (lokale marketing).
Maandelijks informeren we de visspeciaalzaak over komende acties rond de Vis van de maand aan de hand van een nieuwsbrief.

Team

Het V.I.S.-team bestaat uit Luk Huysmans (Productmanager) en Ria Pierlet (Administratief medewerker).

Vragen?

Met vragen en suggesties kunt u ons bereiken via visinfo@vlam.be of op 02 552 80 34.