Aardappel-courgettetaartjes met pladijs

- 4 pladijsfilets
- 4 middelgrote aardappelen
- 4 el olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- peper en zout
- boter
- 1 citroen
- 8 takjes verse tijm
- 4 el kappertjes

- Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Snijd de aardappelen, zonder te schillen, in dunne plakjes, dit lukt het best met een mandoline.
- Meng in een kom de aardappelplakjes met de olijfolie, de uitgeperste knoflookteentjes, peper en zout.
- Maak 4 stapeltjes met de aardappelen. Leg de aardappelen eerst in een rondje, en dan in drie lagen op elkaar. Bak ongeveer 20 minuten in de oven.
- Haal de ovenplaat uit de oven, leg eerst 2 plakjes citroen op de aardappelen, met daarop een dubbel gevouwen pladijsfilet. Leg er de tijmtakjes en wat kappertjes over, besprenkel met olijfolie en bak nog 10 à 15 minuten verder in de oven.
Recept Ilse D’hooge