Aziatisch stoofpotje met gemarineerde hondshaai

hondshaai
- 500 g hondshaaifilet
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 4 eetlepels limoensap
- zout
Aziatisch stoofpotje
- 3 el maïsolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 ui, in ringen
- 1/2 bosje lente-ui, in ringetjes
- 2 groene paprika’s, in blokjes
- 1 el rode currypasta
- 200 ml kokosmelk
- 230 ml visbouillon
- 200 g snelkookrijst
- 2 tomaten, in blokjes (zonder pitjes)
afwerking
- 1 bosje verse koriander, fijngehakt

hondshaai marinade
Spoel de hondshaaifilet onder stromend water en dep droog. Snijd de filet in stukjes van 4 cm. Bestrooi met zout en knoflook. Giet het limoensap erover en laat 30 minuten marineren.
Aziatisch stoofpotje
Verhit de maïsolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de fijngesnipperde ui glazig. Voeg dan de uienringen, lente-ui, paprika, currypasta, kokosmelk, bouillon en rijst toe. Laat 10 minuten zachtjes koken. Leg daarna de stukjes hondshaai met de marinade er bovenop samen met de tomatenblokjes. Laat nog 8 à 10 minuten sudderen onder deksel, tot de vis gaar is.
afwerking
Strooi fijngehakte koriander over de stoofpot, vlak voor het serveren.
Recept Ilse D’hooge