Bouillon van langoustinekoppen

voor 4 personen
4 langoustines met kop
300 ml water
100 ml druivenpitolie
4 eierdooiers
verschillende kruiden: barbarakers, Roomse kervel, muurkruid, rucolabloem, raapbloem, duizendblad (alternatieven: kervel, bieslook, peterselie en dille)

- Pel de langoustines en laat de koppen 1 nacht drogen. Hierdoor wordt de smaak veel intenser. Doe de koppen in een pot water totdat ze net onderstaan. Van zodra het water kookt, haal je de pot van het vuur en giet je de bouillon door een fijne zeef. Zo blijft alle smaak van de langoustinekoppen in de bouillon.
- Pocheer de gepelde langoustinestaartjes kort in de bouillon totdat ze mooi roze zijn.
- Neem een diep bord en breek 1 ei boven het bord. Gebruik enkel de eidooier. Giet de gloeiendhete bouillon over de dooier. Door de warmte van de bouillon gaart de eidooier automatisch.
- Werk af met de verschillende kruiden, druppels druivenpitolie en leg de langoustine naast de dooier.