Ceviche van horsmakreel, avocado en radijs

2 horsmakreel, in filet
40 g limoensap
40 g citroensap
50 g rode ui, fijngesneden
3 g chili, fijngesneden
145 g avocadovlees
6 g rode wijnazijn
10 g yoghurt
sap 1/2 citroen
12 g koriander
20 g olijfolie
12 à 15 radijzen, in reepjes gesneden
peper en zout
olijfolie, extra vierge

- Verwijder eventueel het vel van de makreel of laat dit doen door de visleverancier.
- Meng het limoensap met het citroensap, rode ui en chili in een schotel. Kruid met peper en zout.
- Leg hierin de makreelfilets, met de velzijde naar boven. Laat de vis 20 à 30 minuten marineren.
- Haal uit de marinade en kruid met peper en zout. Leg in filet op een bord. Lepel er een scheut olijfolie over. Beleg de filets met de reepjes radijs.
- Mix het avocadovlees met de overige ingrediënten tot een gladde massa. Wrijf door een zeef en breng op smaak. Doe in een spuitzak en spuit enkele toefjes op het bord.
Extra suggestie
Horsmakreel bevat net zoals tarbot een citrusaroma, maar met een groenere ondertoon. Hierdoor zijn combinaties met vlierbloesem, mandarijn, matcha thee, bergamot, avocado, citroengras, karnemelk en butternut mogelijk.
Recept Foodpairing®
Foto Kris Vlegels