Croque met zeebarbeel, roomkaas en Oud Brugge

Croque met zeebarbeel, roomkaas en Oud Brugge

Ingredi├źnten voor 4 personen:

 

  • 200 g zeebarbeelfilet
  • 1 fijngesneden lente-ui
  • 20 g roomkaas (bv. Philadelphia)
  • 8 sneden toastbrood
  • 4 sneden Oud Brugge
  • Boter
  • Peper en zout

line

Zeebarbeel
Snijd de zeebarbeelfilets in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng de zeebarbeel, de lente-ui en de roomkaas in een kom. Breng alles op smaak met peper en zout.

 

Croque
Beleg 4 sneden brood met een sneetje Oud Brugge. Verdeel daarop het zeebarbeelmengsel. Leg er vervolgens telkens een sneetje brood bovenop zodat je een royaal gevulde croque krijgt. Smeer de croque langs beiden zijden in met boter en bak op een laag vuur tot hij goudbruin is. Leg de croque in een ovenschaal en plaat in de oven (170┬░C) tot de kaas gesmolten is.

 

Heerlijke recepten van NorthSeaChef Jeremy Girvan