Crostini met rogtartaar en sjalotdressing

Crostini met rogtartaar en sjalotdressing-LR

  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • 4 takjes tijm
  • 1 teentje knoflook
  • bakje tuinkers
  • 4 kerstomaatjes, in blokjes
  • 1 el zilveruitjes, gehalveerd
  • 2 blaadjes laurier
  • 2 gefileerde rogvleugels
  • 2 el witte peperbollen
  • scheutje witte wijnazijn
  • 1 tl honing
  • ½ tl mosterd
  • 1 ciabatta
  • 6 el olijfolie
  • peper en zout

line

Breng een grote pot water aan de kook. Voeg de witte peperbollen, de tijm en de laurier toe. Kruid met zout. Laat even doorkoken. Leg de rogvleugels in het water en laat 10 minuten pocheren. Schep ze daarna uit het water, laat afkoelen en trek in reepjes.

Roer de olijfolie los met de witte wijnazijn, sjalotjes, honing, mosterd en peterselie. Kruid met peper en zout. Meng de dressing, samen met de tomaatjes en zilveruitjes, door de vis.

Snij de ciabatta in dunne sneetjes en rooster ze goudbruin in een broodrooster. Halveer het gepelde teentje look en wrijf ermee over de sneetjes brood. Druppel er wat olijfolie over en schep er de rogtartaar op. Werk af met een plukje waterkers.