Gebakken griet met bloemkool en sauce vierge

voor 4 personen
4 grietfilets van 120 g elk
1 kleine bloemkool
3 dl room
6 eetlepels fijngehakte gemengde
4 eetlepels zure room
kruiden (bieslook, peterselie, dragon en basilicum)
boter
nootmuskaat
peper en zout

- Verdeel de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in lichtgezouten water. Laat uitlekken.
- Kook de room in tot de helft, voeg toe aan de bloemkool en prak grof met een vork. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Meng de fijngehakte kruiden met de zure room en kruid met peper en zout.
- Bak de grietfilets net gaar in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.
- Verdeel de bloemkool over vier borden en schik er de grietfilets bij. Roer de zure room even los en lepel over de bloemkool. Lekker met puree.