Gebakken hondshaai met krieltjes, jonge prei en kerstomaat

hondshaai
- 600 g hondshaaifilet
- peper en zout
- boter
krieltjes
- 500 g krieltjes
prei en kerstomaatjes
- 1 sjalot
- 2 jonge preiwitten
- 2 stuks steranijs
- 300 g kerstomaatjes
afwerking
- 4 takjes dille

hondshaai
Spoel de visfilet onder koud water, dep goed droog en versnijd in 4 porties. Bak de hondshaaifilets krokant in boter vlak voor het serveren. Kruid met peper en zout.
krieltjes
Spoel de krieltjes, halveer ze en kook ze, in de schil, beetgaar in gezouten water. Giet af en houd warm.
prei en kerstomaatjes
Snipper de sjalot fijn. Snijd de prei in fijne ringen. Fruit de sjalot in boter samen met de steranijs. Voeg, als de sjalot glazig is, de preiringen toe. Laat even stoven. Voeg de krieltjes en de kerstomaten toe en laat 3 minuten garen. De kerstomaatjes mogen niet te slap worden. Kruid met peper en zout.
afwerking
Verdeel de krieltjes, prei en tomaat over de borden en lepel er wat van de jus over. Leg de gebakken hondshaai erbovenop en werk af met een takjes dille.
Recept Ilse D’hooge