Gebakken hondshaai met kruidensla

Voor 4 personen
500 g hondshaai in mootjes gesneden
50 g bloem
olijfolie
Voor de marinade
- 2 teentjes knoflook
- 1 koffielepel zacht paprikapoeder
- 1 eetlepel gehakte platte peterselie
- 1 eetlepel oregano
- 2 eetlepels witte wijnazijn (van sherry)
- 4 eetlepels olijfolie
- peper en zout
Voor de kruidensla
- een bosje platte peterselie
- een bosje basilicum
- een bosje verse dragon
- 30 g raketsla
- 1 eetlepel goede olijfolie
- 1 koffielepel citroensap
- peper en zeezout

- Meng alle ingrediƫnten voor de marinade. Leg er de mootjes hondshaai in. Meng en dek af. Laat twee uur marineren in de koelkast.
- Meng citroensap, olijfolie, peper en zout voor de kruidensla. Maak de kruiden schoon en meng ze onder elkaar.
- Haal de vis uit de marinade. Droog zorgvuldig af. Haal de handshaai door de bloem.
- Laat een pan heet worden op het vuur met daarin een stevige bodem olijfolie. Leg de hondshaai in de olie en bak op hoog vuur gedurende 4 minuten. Draai regelmatig de stukjes vis in de pan zodat ze langs alle kanten een mooi goudbruin korstje verkrijgen.
- Meng de kruiden met de vinaigrette. Verdeel de sla over de borden. Leg er de stukjes hondshaai op. Serveer.