Gebakken pladijs met gestoofde erwten, wortelen en peterseliepuree

voor 4 personen
4 pladijzen
3 eetlepels boter
2 eetlepels bloem
15 jonge wortelen
200 g doperwten
1 sjalot
500 g aardappelen
1/3 bot peterselie
1 koffielepel tijmtakjes
1,5 dl melk

- Kook de aardappelen gaar in ruim water, laat drogen op hoog vuur en haal door een roerzeef.
- Schil de wortelen en snijd in blokjes en blancheer in licht gezouten water. Kook de erwten al-dente.
- Snijd de sjalot fijn, stoof kort in een lepel boter en voeg de erwten en wortelen toe, voeg de tijmtakjes toe.
- Haal de pladijzen door de bloem en bak in de boter, kruid met zout en peper.
- Spoel de peterselie en hak fijn, voeg samen met de melk bij de aardappelen; kruid met zout en peper en warm goed door.
- Schik de vis op borden, serveer er de groenten en aardappelpuree langs en lepel er de bakjus over.